REVISTA DE CUINA

Ací teniu diferents pàgines que podeu consultar per tal de fer els treballs del Projecte Interdisciplinar: Revista de Cuina.


El Comidista: articles breus i vídeos sobre múltiples aspectes (restaurants, receptes, aliments, crítiques...); en són breus i amb un toc d'humor.

Lo que dice la ciencia para adelgazar: articles sobre diferents temes de nutrició, dietètica, aliments, medicina, publicitat...

Lo que dice la ciencia para adelgazar: Cómo han cambiado las recomendaciones
dietéticas (y III) - Resultados y conclusiones
http://loquedicelacienciaparadelgazar.blogspot.com/search?
q=c%C3%B3mo+han+cambiado+recomendaciones+diet%C3%A9ticas

Centro de Investigación de Endocrinología y Nutrición Clínica: composició de aliments, receptes, despesa energètica, calibració de dietes, ingestes recomanades.

Sociedad Española para el Estudio de la Obesidad: càlcul IMC, càlcul de risc
cardiovascular, calcular dieta, consells de nutrició, dieta mediterrània.

Fundación Española del Corazón: anàlisis de diferents aliments, nutrients, dietes, etc.

European Food Safety Authority: EFSA sets European dietary reference values for nutrient intakes.

Espai_escoles: receptes amb una explicació gràfica dels ingredients i de la seua procedència (ou de la gallina, etc.)

El plat saludable (Harvard): com fer un menjar saludable i equilibrat.

Història del pa, Viquipèdia:

Història de la gastronomia: enllaços a molts articles relacionats, com ara històra del safrà o de la cuina romana.

La conservació dels aliments: l’assecament i la salaó.

Alimentación.es: pàgina del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación, amb informació de cada aliment, les seues propietats nutritives, la seua històra; fotografies d’aliments, vídeos, etc.

Museu de la confitura: història de la conserva de fruites mitjançant la confitura.

Projectes ICE-UAB: recursos alimentació (moltes activitats, fitxes sobre aliments…)

Projectes ICE-UAB: curs alimentació. Té piràmide modificada.
http://projectesice.uab.cat/course/view.php?id=447

Una bióloga en la cocina: divulgació

La cuina de Catalunya: història de la cuina, receptes…

La gulateca: articles sobre alimentació, cuina… Divulgació.

Una bióloga en la cocina: bioquímica, nutrició, metabolisme, història de la ciència,biotecnologia alimentària…


SOBRE EL GASPATXO


tvBio: història del gaspatxo andalús (atenció, fa propaganda d'un gastpatxo comercial)


Historia de la cocina: origen del gazpacho


Enciclopedia de gastronomía: origen del gazpacho.

Muy Interesante: origen del gazpacho.

Columna zero: origen del gazpacho

Wikipedia: origen del gazpacho y de su nombre.

Etimologías: origen del nombre y del plato gazpacho.

Centro Virtual Cervantes: origen de la palabra gazpacho.

Viquipèdia: origen del gaspatxo.


SOBRE LA MAIONESA

El comidista: mahonesa o maionesa.
https://elcomidista.elpais.com/elcomidista/2017/07/21/articulo/1500649551_142332.html


Wikipedia: origen de la mahonesa.

Viquipèdia: origen de la mahonesa.

Historia y biografías: origen de la mahonesa.

Diario de un glotón: origen de la mahonesa.

El paladar: origen de la mahonesa.

SOBRE LA TRUITA DE CREÏLLES


Wikipedia: origen de la tortilla de patatas.

Muy Historia: origen de la tortilla de patatas.

Cadena Ser: origen de la tortilla de patatas.

El Español: origen de la tortilla de patatas

SOBRE L'ENSALADA RUSSA


El Comidista: origen de l’ensalada russa

Mi ensaladilla rusa: origen de la ensalada rusa

Animal gourmet: origen de la ensaladilla rusa



SOBRE MÚSICA I POESIA
"De parar i desparar taula", de Maria Mercè Marçal https://www.youtube.com/watch?v=EbLKgVFOc0c

"M'he estimat molt la vida" de Vicent Andrés Estellés
https://www.youtube.com/watch?v=y_xVZ7S-SaI

"Sabor de amor", de Danza Invisible
https://www.youtube.com/watch?v=XQ8gRoVUKVA

"El plat de sopa", de Josep Pijoan
http://www.ousferrats.com/2009/01/06/el-plat-de-sopa/

"Al país de l'olivera", d'Obrint Pas
https://www.youtube.com/watch?v=LNsPeE6AGVI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tens algun dubte, algun comentari que vulgues fer?